Stoffel Vandoorne blikt terug en baalt: "Enkele heel sterke races afgewerkt, maar dat heeft niemand opgemerkt"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Stoffel Vandoorne vindt het spijtig dat niemand zijn beste races in de F1 heeft opgemerkt

Stoffel Vandoorne blikt terug en baalt: "Enkele heel sterke races afgewerkt, maar dat heeft niemand opgemerkt"
Foto: © photonews

Na twee seizoenen zit het avontuur van Stoffel Vandoorne in de F1 er voorlopig op. Toch baalt onze landgenoot dat zijn sterkste races nooit werden opgemerkt bij gebrek aan een sterk resultaat.

Vandoorne leek door zijn transfer naar McLaren voorbestemd voor een grote carrière in de koningsklasse van de autosport. Zo ver kwam het niet. In 2018 kon hij ploegmaat Alonso nooit kloppen in de kwalificaties, al kreeg hij ook nooit het materiaal om de Spanjaard achter zich te laten. 

Het verdict was een 16e plek in de eindstand, met slechts 12 punten. "Ik heb dit jaar enkele heel sterke races afgelegd, maar die heeft niemand opgemerkt", aldus Vandoorne bij Motorsport.com. "Als je dan in een van de sterkste wagens zit, dan vecht je plots mee voor de overwinning of voor het podium. Alleen zat ik niet in de juiste wagen."

"Veel meer had ik niet kunnen doen"

"Dat verandert het perspectief van de mensen enorm en op een bepaalde manier is dat wel jammer. Het is altijd zo geweest, maar het is gewoon jammer om in die positie te zitten. Veel meer had ik niet kunnen doen."

Sinds 2012 kon McLaren nooit meer winnen in de F1. "Toen ik bij het team kwam, kenden we waarschijnlijk de twee slechtste seizoenen ooit in de geschiedenis van McLaren", zegt de Rumbekenaar. "Daar kon ik niks aan veranderen. Ik ga daar niet over klagen, ik kijk nu gewoon vooruit naar de volgende kansen."

Bahrein

"Dit jaar was Bahrein een van de betere races. Ik lag allerlaatste na de eerste bocht en kon dat toch nog rechttrekken om in de punten te eindigen. Mexico was ook goed en Brazilië was een van mijn beste races, alleen word je niet altijd beloond met punten. Het hoogtepunt was de start van het seizoen."

"We kwamen naar Melbourne met weinig voorbereiding. Alles zag er dan nog goed uit voor de rest van het seizoen, maar jammer genoeg ging het niet zoals we hadden gewild. Toch ben ik tevreden met wat ik heb gedaan", besluit Vandoorne. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/07/2019 GermanGP
04/08/2019 Hungarian GP (Budapest)

Nieuwste reacties