Stoffel Vandoorne volgen in de Formule E? Dan moet je alles weten over nieuw ingevoerde regel!
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Stoffel Vandoorne gaat rekening moeten houden met de 'Attack Mode'

Stoffel Vandoorne volgen in de Formule E? Dan moet je alles weten over nieuw ingevoerde regel!
Foto: © photonews

Na zijn vertrek bij McLaren is Stoffel Vandoorne volop aan het toeleven naar zijn intrede in de Formule E met HWA later deze maand. Hij zal zich uiteraard wat moeten aanpassen aan de regels van dat nieuwe kampioenschap. Dat geldt echter ook voor alle andere rijders.

Er zal immers een volledig nieuwe regel in werking treden. Het nieuwe format zal de titel 'Attack Mode' dragen. Het moet dienen om een strategisch element in de race te behouden, nu wagens in de Formule E in staat kunnen zijn om zonder pitstop de finish te halen.

25 KW ERBIJ

Zo gaat het in zijn werk: in een aangegeven bocht zullen de rijders door een activatiezone moeten rijden. Dat kan in elke ronde voorvallen behalve in de openingsronde. Vooraleer zich in deze zone te begeven, moeten de rijders de 'Attack Mode' inschakelen om zo 25 kilowatt bij te duwen.

Door deze handeling zullen ze tijd verliezen en eventueel ook posities. Die kunnen ze later dan weer goedmaken door het ontwikkelen van die 25 extra kilowatt. Dit alles moet het spektakel in de sport bevorderen en kan mogelijk leiden tot verschillende positiewissels.

GEBRUIK IN ELKE RACE

Alle races zullen 45 minuten + 1 ronde duren en in elke race moet de 'Attack Mode' gehanteerd worden. Het aantal activatiezones en hoevaak het systeem gebruikt moet worden, zal variëren van race tot race. Het is mogelijk dat teams pas een uur voor de start geïnformeerd zullen worden.

Wie naar de wedstrijden kijkt op tv, zal het goed kunnen volgen. Op het tv-beeld zullen er hiervoor graphics gebruikt worden. De halo op de wagens beschikt ook over LED-lichten, die een andere kleur aangeeft, afhankelijk van hoeveel power de rijder ontwikkelt.

Een klaar en duidelijk voorbeeld: de halo zal blauw oplichten wanneer de 'Attack Mode' geactiveerd is bij een verbruik van 225 kilowatt. Gaat het hierna naar 250 kilowatt, zal de halo van de wagen de kleur magenta aannemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws