Kans op Belgische wereldtitel weer stukje kleiner door incident in chicane
Redactie
| 2 reacties

Thierry Neuville raakt strobaal en moet achtervolgen in Australië

Kans op Belgische wereldtitel weer stukje kleiner door incident in chicane

Het is bang afwachten of de nagelbijtende titelstrijd goed afloopt voor onze landgenoot Thierry Neuville, maar hij is in elk geval op achtervolgen aangewezen. Niet alleen in het WK, maar ook in de rally van Australië.

Nochtans was Neuville goed van start gegaan. In de eerste proef in Australië was hij een halve seconde sneller dan Ogier, de leider in de WK-stand. In de tweede proef deed Neuville zelfs vier seconden beter. Voor een openingsdag had hij zo al een aardige bonus beet.

VEERTIG SECONDEN VERLIES IN ZESDE PROEF

In de zesde proef keerden zijn kansen. Met zijn Hyundai raakte de Belg één van de strobalen die een kunstmatige chicane vormden. De linkerflank van zijn wagen was beschadigd, een lekke band moest gerepareerd worden en dan was er nog het tijdsverlies: veertig seconden.

Hierdoor komt Neuville in de stand in Australië achter Ogier te staan. Voorlopig moet Neuville het doen met een tiende plek, terwijl Ogier zevende staat. Ook Tänak maakt nog een kleine kans op de wereldtitel en rijdt rond op de vijfde stek. De Noor Mads Ostberg leidt voorlopig in de rally van Australië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws