Heeft België dit weekend een eerste wereldkampioen rally ooit? "Alles of niets, dit kan het hoogtepunt van het jaar worden"
Redactie
| 3 reacties

Thierry Neuville kan dit weekend in Australië de eerste Belgische wereldkampioen rally ooit worden

Heeft België dit weekend een eerste wereldkampioen rally ooit? "Alles of niets, dit kan het hoogtepunt van het jaar worden"

De zenuwen staan wellicht al staalhard gespannen bij Thierry Neuville. Dit weekend kan de Waalse rallycoureur de eerste Belgische wereldkampioen ooit worden.

Neuville staat op amper 3 punten van WK-leider Sébastien Ogier. Dit weekend trekt onze landgenoot naar Australië. "De voorbije wedstrijden is niet alles verlopen zoals wij dat wilden waardoor we nu in een ongelofelijke en intense strijd voor de titel verwikkeld zijn", citeert HLN Neuville. "Alle rijders en teams hebben dit jaar hun portie pech gekend, maar we moeten dit nu achter ons laten en focussen op een perfect weekend in Australië."

Neuville ziet alvast één voordeel aan de runner up-positie. "Na 12 wedstrijden tellen we 3 punten minder dan Ogier. Het voordeel dat we de WK-leiding kwijt zijn, is dat we niet als eerste de baan op moeten. Als ik in Catalonië powerstagepunten had gepakt, had ik nu een voorsprong op Ogier maar moest ik ook als eerste de baan op. Ik verkies als tweede de baan op te gaan."

"Ik verkies als tweede de baan op te gaan" - Thierry Neuville

"Het is misschien een klein voordeel, maar alle beetjes helpen nu. Eerder wonnen we vanuit die positie de wedstrijd. Dit weekend beogen we hetzelfde doel. Dat zou de beste manier zijn om de titel te pakken", klinkt het ambitieus. 

Onze landgenoot werd al 3x 2e in de eindstand van het WK. "We zijn inderdaad al enkele keren als tweede geëindigd. We hebben dit weekend niets te verliezen. Het wordt alles of niets. Dit kan het hoogtepunt van het jaar worden. Ik ben altijd al snel geweest in Australië. Het is een leuke wedstrijd, maar veel dingen lijken op elkaar, zeker in de bossen is het moeilijk om referentiepunten te vinden", besluit Neuville. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws