OFFICIEEL: Stoffel Vandoorne moet op zoek naar ander team voor volgend jaar

OFFICIEEL: Stoffel Vandoorne moet op zoek naar ander team voor volgend jaar
Foto: © photonews

Als Stoffel Vandoorne in 2019 nog actief is in de Formule 1, zal het niet bij McLaren zijn. Al zijn vertrouwelingen waren er reeds vertrokken en nu is de bevestiging gekomen dat ook Vandoorne het team moet verlaten.

Vandoorne zal het seizoen wel nog uitrijden bij McLaren, maar daarna komt er een einde aan de samenwerking tussen team en coureur. De eerste reactie van Vandoorne lijkt nogal voorgekauwd. "Ik ben bij McLaren begonnen als jonge rijder en ben er uitgegroeid tot volwaardig racer", zegt hij op de site van het team. "Hoewel we niet het succes haalden waar we op hoopten, heb ik genoten van de voorbije twee seizoenen bij McLaren".

De zoektocht naar een andere ploeg kan nu beginnen. "Ik ben dankbaar voor de opportuniteit die men mij gegeven heeft om ervaring op te doen in de Formule 1 en me te ontwikkelen. Het is mijn intentie om alles te geven in de zeven overblijvende races. Ik zal tijdig mijn plannen voor volgend seizoen aankondigen." Het zitje van Stoffel wordt ingenomen door Lando Norris.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws