Na Alonso in België is het nu aan Vandoorne: landgenoot niet te zien in eerste vrije training Monza

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Na Alonso in België is het nu aan Vandoorne: landgenoot niet te zien in eerste vrije training Monza
Foto: © photonews

Een week na de GP van België komen de F1-rijders opnieuw in actie op het befaamde circuit van Monza in Italië. Stoffel Vandoorne kijkt uit naar de race, al zal hij in de eerste vrije training niet in actie komen.

"Monza wordt duidelijk een uitdaging voor ons, net als in België", vertelt Vandoorne bij zijn team. "Onze auto heeft het moeilijk op circuits met hoge snelheden en lage downforce. Monza is daar wellicht het meest extreme voorbeeld van. Desondanks werkt het team erg hard om er elk weekend het beste van te maken."

Vandoorne is uit op een goed resultaat na zijn teleurstellend weekend in België. "Ik ben vastberaden om het best mogelijke resultaat te rijden, ondanks de beperkingen van ons pakket", zegt Vandoorne. "Ik hou ervan om op Monza te rijden. Het is een geweldig circuit met veel historie."

Norris neemt over

In de eerste vrije training zal Vandoorne alvast niet te zien zijn. Dan neemt de jonge Lando Norris zijn plek in, net zoals hij dat bij Fernando Alonso deed in de GP van België. "We zullen Lando opnieuw de kans geven om ervaring op te doen in de eerste oefensessie, deze keer in de auto van Stoffel", aldus Gil de Ferran van McLaren. "Hopelijk kan hij zijn positieve werk van in België verderzetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws