Hamilton houdt Vettel en Racing Point Force India's af, Vandoorne start race als achttiende

Hamilton houdt Vettel en Racing Point Force India's af, Vandoorne start race als achttiende
Foto: © photonews

De kwalificatie van de GP van België had wel een paar verrassingen in huis. Helaas niet voor Stoffel Vandoorne, die opnieuw de traagste van het pak was. Hij mag morgen wel vanop de voorlaatste startrij beginnen aan de race. Lewis Hamilton timede perfect in Q3 en wist zo de polepositie te pakken.

Stoffel Vandoorne besloot een dramatische tweedaagse met de traagste tijd tijdens de kwalificaties. Zo trok hij de lijn van alle vrije trainingen door. Voor de start van de race kan hij wel enkele posities opschuiven. Door een straf voor Huldenberg en Bottas gaat Vandoorne vanop de achttiende plaats van start.

Naast de McLaren had ook de Renault het behoorlijk moeilijk op Spa-Francorchamps. Zo wist Sainz eveneens Q1 niet te overleven. Een heel ander verhaal bij beide Racing Point Force India's. Perez en Ocon nestelden zich allebei knap in de top tien.

RACING POINT FORCE INDIA'S OP TWEEDE STARTRIJ

Bij aanvang van Q3 begon het hard te regenen. De meeste rijders werden snel binnen geroepen. De Red Bulls zetten op de intermediates de eerste tijden neer, maar Räikkönen was sneller. Zijn teamgenoot Vettel deed vervolgens nog twee tiende van een seconde beter. De piste begon ook op te drogen en zo kwamen er nog een aantal snelle rondjes aan. Hamilton knalde naar de pole en hield Vettel af. Ocon en Perez stuntten met de derde en vierde tijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws