Hamilton schittert in kwalificatie in de regen, één van de toppers mist Q3

Hamilton schittert in kwalificatie in de regen, één van de toppers mist Q3

De regen zorgde voor spektakel in de kwalificaties van de GP van Hongarije. Lewis Hamilton presteerde het best in de gegeven omstandigheden en mag vanop de pole starten. De Red Bull-rijders waren veel minder gelukkig met de omstandigheden.

Stoffel Vandoorne had ongetwijfeld gehoopt dat de wissel van het chassis hem een goede startplaats kon opleveren in Hongarije. Onze landgenoot geraakte echter net niet in Q3. Hij was een tiende van een seconde trager dan Ericsson. Zo moest Vandoorne het doen met een zestiende plaats.

METEEN INTERMEDIATES VOOR VETTEL

Intussen was het begonnen met regenen en dat zou er zeker niet minder op worden. Het was dus belangrijk om zo snel mogelijk een rondje neer te zetten in zo droog mogelijke omstandigheden. Bij Ferrari hadden ze het goed ingeschat. Vettel kreeg in Q2 meteen de intermediates mee. Hij reed zo simpel naar de voorlopig beste tijd.

Later moesten alle rijders overschakelen naar de full wets. Het grootste slachtoffer van de omstandigheden was Red Bull-rijder Daniel Ricciardo. De Australiër belandde buiten de top tien en zag Q3 bijgevolg aan zijn neus voorbijgaan. Ricciardo zal zondag in de race moeten starten vanop de twaalfde plaats.

SAINZ EN GASLY DE VERRASSINGEN VAN DE DAG

De rijders in Q3 kregen wel allemaal van bij het begin dezelfde weersomstandigheden voorgeschoteld. Räikkönen leek op de pole af te stevenen, maar beide Mercedes-rijders doken nog onder zijn tijd. De pole is voor Hamilton. Achter hem volgen Bottas, Räikkönen en Vettel. Sainz en Gasly werden knap vijfde en zesde in de kwalificaties. Verstappen moest het stellen met een zevende plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws