F1-kenner ziet Vandoorne nog 'geen deuk in een pakje boter rijden': "Het is enkel de vraag hoe lang hij het nog kan volhouden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
F1-kenner ziet Vandoorne nog 'geen deuk in een pakje boter rijden': "Het is enkel de vraag hoe lang hij het nog kan volhouden"
Foto: © photonews

Voor Stoffel Vandoorne draait het F1-seizoen tot dusver opnieuw op een ontgoocheling uit. Volgens F1-kenner Gert Vermersch ligt het wel degelijk aan McLaren én niet aan de nieuwe Renault-motor.

De GP van Duitsland was een ramp voor McLaren. Vandoorne kwalificeerde zich met de laatste tijd, maar kon na de slotfase toch nog opschuiven naar de 13e plek. "Hij kon tot hiertoe geen deuk in een pakje boter rijden", aldus Vermersch bij Sporza. "Bij McLaren hebben ze formeel al erkend dat er een aerodynamisch probleem is bij de wagen van Vandoorne. Ze gaan een ander onderstel in de wagen steken. Wanneer is nog niet duidelijk."

Alonso lijkt minder problemen te ervaren. "Het is niet duidelijk waarom Alonso een andere wagen heeft. In theorie hebben ze allebei dezelfde onderdelen. Blijkbaar is er bij Vandoorne toch iets stuk gegaan of er is iets verkeerd gemonteerd, waardoor zijn wagen onhandelbaar is", aldus Vermersch.

Druk groter

McLaren rijdt sinds dit seizoen met een motor van Renault. "Aan de motor ligt het niet. Verstappen en Ricciardo (Red Bull) rijden ook met een Renault-motor en zij wonnen zelfs al races", klinkt het. "Bij McLaren weten ze dat de auto van Vandoorne minder neerwaartse druk heeft. Ze weten ook dat Alonso momenteel de beste, of minst slechte, auto heeft die ze kunnen maken." 

De druk wordt dan ook steeds groter. "Hij kan dat aan. Het is natuurlijk al het tweede jaar op een rij waarin het niet vlot loopt. Hij heeft nog nooit zo'n lange periode zo slecht gepresteerd. Maar zijn kop staat stevig op zijn schouders, het is enkel de vraag hoe lang hij het nog kan volhouden" besluit Vermersch. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws