Bloedstollende GP in Silverstone, Hamilton komt net tekort na straffe inhaalrace

Bloedstollende GP in Silverstone, Hamilton komt net tekort na straffe inhaalrace

Vanalles gebeurde er in de Grote Prijs van Groot-Brittanië. De openingsronde zorgde al voor opwinding. Nadien duwde de safety car de race nog in een andere wending. De prestatie van de dag was ongetwijfeld de inhaalrace van Lewis Hamilton. De Brit werd voor eigen publiek nipt van de winst gehouden d

Voor Hartley zat de GP van Groot-Brittanië erop nog voor hij begonnen was. Zijn Toro Rosso geraakte niet tijdig hersteld na zijn crash in de laatste vrije training. Hamilton kende een mindere start. Zijn teamgenoot Bottas was wel uitstekend vertrokken. Zo geraakte Hamilton in het vaarwater van Räikkönen, die hem aantikte. De wagen van de Brit ging aan het spinnen terwijl Raikkönen een tijdstraf kreeg van tien seconden.

Vettel ging dus aan de leiding. Hamilton was begonnen aan een inhaalrace. Onze landgenoot Vandoorne was op dat moment toch al een plaatsje opgeschoven. Intussen reed Hamilton pijlsnel de ene na de andere rijder voorbij. De Brit reed al gauw rond op een zesde plek.

SAUBERS GEVEN OP

Na twintig ronden kregen we een volgende opgave. Leclerc was aan een uitstekende wedstrijd bezig, maar moest zijn Sauber na een pitstop parkeren in het grind. Wanneer zijn ploegmaat Ericsson in het decor knalde, was het tijd voor een safety car.

SAFETY CAR ZORGT VOOR SPANNING

Alles zat zo weer op een zakdoek. De safety car reed nog maar net weer binnen of er was een aanrijding tussen Sainz en Grosjean. Na een nieuwe korte interventie van de safety car kon de finale losbarsten. Bottas lag inmiddels aan de leiding, maar werd in bocht zes voorbij gereden door Vettel. Verstappen was vele plaatsen aan het verliezen en moest uiteindelijk de strijd staken.

Bottas viel nog terug naar plek vier. Vettel pakte de overwinning en verstevigde zo zijn voorsprong in de WK-stand. Hij kon nog net Hamilton afhouden. Raikkönen eindigde op plek drie. Een twaalfde plaats was ook een behoorlijk resultaat voor Vandoorne nadat die vanop plek zeventien moest vertrekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws