Verstappen: "Het was vandaag in zijn geheel gewoon niet goed genoeg"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Verstappen: "Het was vandaag in zijn geheel gewoon niet goed genoeg"
Foto: © photonews

Max Verstappen kwalificeerde zich zaterdag als 4e voor de GP van Frankrijk, die voor het eerst sinds 1990 opnieuw op de kalender staat. Toch was de Nederlander na afloop niet helemaal tevreden.

"Het waren lastige omstandigheden, maar de auto voelde redelijk oké aan", aldus Verstappen in een eerste reactie. De Nederlander ging wel agressief over de kerbs. "Ja, je moet wel, anders ben je een stuk langzamer. Ik reed met een andere vleugelafstelling dan Daniel Ricciardo en ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt."

Over zijn laatste run was de Red Bull-coureur niet helemaal tevreden. "Q3 was niet zo heel goed. Ik had te veel onderstuur en het leek alsof de zijkant van de band niet sterk genoeg was bij ons. Dan kun je de bochten niet aanvallen en dat merk je vooral in de laatste sector. Het was vandaag in zijn geheel gewoon niet goed genoeg."

Race zelf

Verstappen kijkt natuurlijk uit naar de race zelf. "Sebastian Vettel zal op de ultrasofts die meer grip hebben wel een voordeel hebben bij de start, maar daarna is het afwachten hoe lang iedereen door kan gaan zijn banden. Normaal zou ik op de supersofts langer door moeten kunnen gaan. We zien het zondag in de race. Ik ga mijn best doen", besluit de Nederlander. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws