Xavier Siméon gaat ervoor in de MotoGP

Xavier Siméon gaat ervoor in de MotoGP

Het seizoen in de MotoGP is inmiddels ook weer van start gegaan en de Belg Xavier Siméon is er helemaal klaar voor om dit jaar te schitteren in de koningsklasse van de motorsport. De 27-jarige racer vocht zeven jaar lang gevechten uit in de Moto GP2, maar mag het nu in de hoogste klasse gaan probere

Na twee races staat Siméon echter nog op een teleurstellende 21e plaats van de 24 deelnemers. Toch was het niet ontevreden over zijn laatste race in Qatar, waar hij van de laatste plek moest starten. “Ik stelde mijn chrono elke ronde scherper en dat vind ik positief. Ik heb veel ervaring opgedaan en blijf hard werken. Bovendien ligt het niveau in de MotoGP dit jaar erg hoog. Vorig jaar was ik zeker in de punten gevallen met mijn tijden tijdens de GP van Qatar”.

Siméon denkt dat 2018 een extreem spannend seizoen kan gaan worden in de MotoGP. Het is volgens hem absoluut geen uitgemaakte zaak dat Marc Marquez er opnieuw met de winst vandoor gaat. Zowel onder de rijders zelf als in de motoren zijn er vele kanshebbers voor de titel denkt hij. Dit kan weleens het meest competitieve seizoen ooit worden en de wereldkampioen is allerminst zeker. Volgens de Belgische rijder kan zelfs iedereen kampioen worden.

In zijn debuutjaar in de hoge klasse hoopt de Belg voornamelijk veel te leren. “Het is al een droom die uitkomt natuurlijk”, zegt hij in gesprek met Bwin. ”Al sinds mijn jeugd race ik in de belangrijkste kampioenschappen in Italië en Spanje met als doel ooit in de MotoGP te belanden. Makkelijk was het niet, maar ik ben trots dat ik mijn droom kon waarmaken. Maar dat is natuurlijk geen eindstation”.

Want hij wil meer dan alleen meedoen om het meedoen. Hij zal willen strijden voor de punten en uiteindelijk ook voor de WK-titel. Of dat bij zijn huidige team Ducati kan is de vraag. Toch ziet hij genoeg potentieel in zijn motor om mee te strijden om de punten. “Natuurlijk is het niet de laatste versie en andere motoren zijn het afgelopen jaar verbeterd, maar ik denk dat ik met deze motor zeker kans maak om goede prestaties neer te zetten. Ook met mijn conditie zit het goed. In de winter heb ik er hard aan gewerkt en ik ben goed in vorm, maar het kan natuurlijk altijd nog beter”.

Er zit wel een aardig verschil tussen de MotoGP en de Moto2, zo merkt Xavier al na twee races. Hij vindt dat er weinig ruimte is om te ontwikkelen, omdat de motor geleverd wordt door Ducati, maar hij beschikt wel over mooie nieuwe technologieën waar je in de Moto2 alleen van kan dromen. Hij is dus op zoek naar de juiste compromis.

Xavier Siméon is de eerste rijder in de MotoGP sinds 1991. Hij was zelf pas 2 jaar oud toen  Didier de Radiguès de laatste Belg in de koningsklasse was. Siméon hoopt met zijn deelname nu de motorsport in België terug te brengen, zodat hij zelf over enkele jaren kan racen op het circuit van Franconchamps. “Als Belg op het circuit van Francorchamps te rijden, dat moet fantastisch zijn. ’t Is een van de mooiste parcours ter wereld en het is een schande dat er al zolang geen GP is geweest. Hopelijk verandert dat in de toekomst”, zo besluit hij zijn verhaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws