Thierry Neuville baart zich zorgen: "Ik worstel een beetje met de wagen"
Tieneke Van de Velde
Tieneke Van de Velde
| 0 reacties

De tussenstand in de rally van Portugal op dag 2

Thierry Neuville baart zich zorgen: "Ik worstel een beetje met de wagen"

Portugal loopt warm voor het WK rally. Dit weekend vindt de zesde manche van het WRC er plaats. Onze landgenoot Thierry Neuville staat momenteel tweede in de WK-tussenstand. Kan hij in Portugal voldoende punten sprokkelen om op te klimmen naar de leiderspositie?

Momenteel staat de Spanjaard Dani Sordo (Hyundai) er het beste voor in Portugal. Hij heeft na de ochtendritten 4,6 seconden voorsprong op Kris Meeke (Citroën C3 WRC) en 4,8 seconden op zijn teamgenoot Hayden Paddon. De Belg Thierry Neuville staat voorlopig op de vijfde plek. 

Brokkenpiloten

De rally van Portugal ging donderdagavond al van start. Ondertussen werden vier van de twintig proeven afgewerkt. Vandaag mochten Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) en Thierry Neuville (Hyundai) als eerste en tweede het parcours op. Ondanks die ongunstige uitgangspositie wisten ze het tijdverlies te beperken. Ogier staat nu vierde op 7,3 seconden van Dani Sordo. Neuville kampeert op de vijfde plek met een achterstand van 9,4 seconden op de leider.

“Ik worstel een beetje met de wagen. Het is moeilijk om in deze omstandigheden sneller te zijn dan Ogier, maar ik doe mijn best,” liet Neuville weten na de vierde proef. Toch kon het nog slechter voor de Belg. Zo moest de Est Tänak (Toyota), die in Argentinië nog de snelste was, opgeven met een oververhitte motor. Ook zijn teamgenoot Jari-Matti Latvala moest met een kapotte ophanging aan de kant.

Nog op het programma

Deze namiddag krijgen de deelnemers dezelfde drie klassementsproeven voorgeschoteld als deze voormiddag, gevolgd door twee superspecials in de straten van Porto. Vanaf 16u onze tijd kan u het WK rally opnieuw live volgen op de website van de WRC.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws