Stefan Everts net als de hele motorcrosswereld in rouw: "Geboers was als kind een groot voorbeeld"

Redactie
| 0 reacties
Stefan Everts net als de hele motorcrosswereld in rouw: "Geboers was als kind een groot voorbeeld"
Foto: © photonews

De motorcrosswereld is in rouw na het overlijden van Eric Geboers. Voor Stefan Everts - een van de beste motorcrossers ooit - doet het afscheid van de vijfvoudige wereldkampioen pijn.

Everts keek als kind altijd op naar Geboers. "Het is moeilijk te begrijpen. Het is heel erg nieuw", zegt Everts bij Sporza. "De laatste tijd had ik minder contact met hem, maar mijn respect voor de sportman Eric Geboers blijft enorm groot."

"Als kind was hij een groot voorbeeld voor mij, ik keek enorm naar hem op. Ik heb veel van hem geleerd. Hij heeft de sport professioneler gemaakt en ervoor gezorgd dat motorcross in zijn tijd populair werd."

'Enorm populair'

Geboers heeft de motorcrosswereld mee gemaakt tot wat ze nu is. "Zelf was hij ook enorm populair, hij had altijd het publiek achter zich. Hij was een van de eerste om met losse handen te springen. Het publiek vond dat schitterend, dan was je een held. Maar hij trainde wel enorm hard. Hij was een afgetrainde atleet. Een van de allergrootsten in onze sport", besluit Everts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws