Joël Smets neemt afscheid van jeugdidool Eric Geboers: "Eén van de allergrootsten, hij oversteeg de sport"

Redactie
| 0 reacties
Joël Smets neemt afscheid van jeugdidool Eric Geboers: "Eén van de allergrootsten, hij oversteeg de sport"
Foto: © photonews

De motorcrosswereld is één van zijn allergrootste crossers ooit kwijt. Eric Geboers zijn lichaam werd maandag gevonden in Mol, nadat hij tevergeefs een hond uit het water wilde redden. Voor Joël Smets was Geboers een jeugdidool.

Beide crossers reden nog één seizoen samen. "Eric heeft de motorcross naar een hoger niveau getild", vertelde Smets bij Sporza. "Hij was in alles superprofessioneel. Als een van de eersten trainde hij met een hartslagmeter. Maar ook extrasportief was hij zijn tijd ver vooruit: hoe hij het publiek bespeelde, hoe hij met de media omging, zijn relatie met de sponsors,..."

5 wereldtitels niet uit de lucht gevallen

"Hij was technisch misschien niet de meest verfijnde rijder, maar hij was wel iemand waarvoor de mensen naar de wedstrijden kwamen. Hij compenseerde veel met zijn enorme doorzettingsvermogen en ijzersterke conditie. Eric werkte harder dan de anderen. Die 5 wereldtitels zijn niet uit de lucht komen vallen. Dat is het resultaat van heel harde arbeid."

Geboers had altijd torenhoge ambities, herinnert Smets zich. "Hij was mateloos ambitieus, in het begin van zijn carrière zelfs een beetje té ambitieus. Zo sloeg hij de 250 cc-klasse over, omdat hij per se zijn doel wou bereiken in de hoogste klasse. We moeten hem bij de allergrootsten zetten. Niet alleen vanwege zijn sportieve prestaties, maar omdat hij de sport oversteeg", besluit Smets. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws