Ex-coach van Geboers haalt herinneringen op aan groot sportman: "Fysiek bestonden er geen limieten"

Redactie
| 3 reacties
Ex-coach van Geboers haalt herinneringen op aan groot sportman: "Fysiek bestonden er geen limieten"
Foto: © photonews

Met het overlijden van Eric Geboers is ons land een groot sportman kwijt. De vijfvoudige wereldkampioen werd in zijn laatste jaar gecoacht door Paul Van Den Bosch, die nog enkele herinneringen ophaalde aan de ex-motorcrosser.

Geboers was de eerste grote sportman met wie Van Den Bosch, de huidige coach van Tim Wellens en Thomas De Gendt, samengewerkte. "Ik ben zijn coach geworden in 1989-1990, voor het seizoen waarin hij zijn laatste wereldtitel gehaald heeft", vertelt hij bij Sporza. "Samen hebben we nog een schitterend jaar meegemaakt."

"Ik herinner me dat hij dat laatste jaar maar 1x met de motor getraind had. Eric had helemaal geen crosstraining nodig. Hij vond zijn motivatie in triatlon en trainde volledig mee met de professionele atleten. Hij heeft toen zelfs een triatlon afgewerkt in Mol in een mooie tijd. Fysiek bestonden er geen limieten voor hem."

"Bij het begin van onze samenwerking had hij al gezegd dat hij tegen zijn plafond zat"

"Dat was voor iedereen een complete verrassing, ook voor mij. Ik denk dat zelfs de mensen uit zijn naaste omgeving nergens van wisten", klinkt het. "Bij het begin van onze samenwerking had hij al gezegd dat hij tegen zijn plafond zat en alleen maar kon vallen. Toen hij in Namen zijn 5e wereldtitel won, wist hij dat hij de limiet bereikt had. Fysiek had hij er nog wel enkele jaren kunnen bij doen, maar mentaal was het op."

Ook na zijn carrière was Geboers nog druk bezig. "Daarna heeft hij zich met dezelfde gedrevenheid beziggehouden met de uitbouw van zijn zaak. Hij zag de dingen altijd groot en ik denk dat dat ook de reden is waarom hij zo'n groot kampioen geworden is. Hij was een fantastisch groot sportman."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws