De eerste Belg in dertig jaar in MotoGP: "Ik wil beste rookie worden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
De eerste Belg in dertig jaar in MotoGP: "Ik wil beste rookie worden"

Met Xavier Siméon krijgen we voor het eerst in dertig jaar nog eens een Belg in het MotoGP. Dat is de koninginnenklasse van het motorrijden, vergelijkbaar met de Formule 1.

Een grote eer dus, voor Xavier Siméon. "Het is inderdaad zeer uitzonderlijk. Toen ik vernam dat ik MotoGP mag rijden, heb ik in mijn arm moeten knijpen", geeft hij mee aan Sporza.

"Dit is een groot moment. Ik pluk de vruchten van jarenlang hard labeur en de investeringen die mijn ouders en andere mensen gedaan hebben. De weg naar de MotoGP is niet gemakkelijk geweest, maar we worden wel beloond voor ons ploegwerk."

Sponsors zijn zeer belangrijk -Xavier Siméon

Het motorracen zit bij hem in de genen. "Ik stam uit een echte motorfamilie. Mijn vader heeft een mooi palmares en heeft me zijn passie doorgegeven. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik in de beste wedstrijden kon meerijden, in Italië en Spanje. Ik ben Europees kampioen geweest in de Superstock 600 en wereldkampioen in de Superstock 1000."

Siméon draait dus al even mee. "In de Moto2 behaalde ik in 2013 mijn eerste podiumplaats. In 2015 won ik in Duitsland mijn eerste Grote Prijs." Zijn ambitie is duidelijk. "Vier rijders van de Moto2 promoveren naar de MotoGP. Ik wil vooral beste rookie worden, genieten, leren en mijn kans grijpen. Dat allemaal in samenwerking met mijn partners, want sponsors zijn zeer belangrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws