Stoffel Vandoorne legt uit waar het misliep in Monaco, maar landgenoot blijft positief: "Voel me comfortabeler"

Redactie
| 0 reacties
Stoffel Vandoorne legt uit waar het misliep in Monaco, maar landgenoot blijft positief: "Voel me comfortabeler"

Het zag er lang erg hoopvol uit voor Stoffel Vandoorne, maar de coureur van McLaren-Honda bleef dan toch met lege handen achter na de Grand Prix van Monaco. Een crash deed Vandoorne uitvallen en zo heeft hij nog steeds geen punten beet.

Al was het natuurlijk een unieke kans om punten te scoren voor McLaren. "Ook al hebben we geen punten gescoord, het weekend blijft positief", aldus Vandoorne bij Sporza. "We hebben getoond dat de snelheid er was, vooral op de ultrasoft-banden in het begin van de race. Na de pitstop werd het lastiger op de supersoft-banden."

"Toen de safety car er kwam, wist ik dat het moeilijk was om me te verdedigen tegen Perez, die net nieuwe ultrasoft-banden had. In die eerste bocht had ik te weinig bandentemperatuur en te weinig power om me te verdedigen", vervolgt onze landgenoot. "In Monaco is de motor niet het belangrijkste aspect. We waren meer competitief dan in de vorige weekends."

"We hadden een kans om punten te scoren, maar dat is helaas niet gelukt"

Met zijn voorlopige 10 plek reed Vandoorne lang in de punten. "We hadden een kans om punten te scoren, maar dat is helaas niet gelukt. Er zat meer in, maar het is nu eenmaal zo. Ik voel me inderdaad wel iets comfortabeler. Iedere sessie in Monaco was positief. We zien de volgende wedstrijden wel of het beter gaat", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws