Titelverdediger bij de motorrijders moet opgeven in de Dakar-rally

Redactie
| 0 reacties
Titelverdediger bij de motorrijders moet opgeven in de Dakar-rally

Titelverdediger Toby Price (KTM) zal dit jaar de Dakar-rally niet winnen. De Australische motorrijder won vorig jaar bij de motoren en eindigde het jaar voordien derde, maar moest deze editie al na vier etappes staken.

Toby Price, vorig jaar nog eindwinnaar bij de motorrijders en in 2015 goed voor de derde stek, is in de vierde etappe van de Dakar-race 2017 ten val gekomen en moest de strijd staken. Dat maakten de organisatoren op Twitter bekend. "Toby is van zijn motor gevallen en is nu bij de medische diensten", klinkt het. "De regerende kampioen ligt uit de wedstrijd."

De 29-jarige Price had in deze editie al één etappe gewonnen - de tweede - en stond na drie ritten op de vijfde plaats in de stand. Donderdag kwam hij in de rit over 521 km (waarvan 416 tegen de klok) tussen het Argentijnse San Salvador de Jujuy en het Boliviaanse Tupiza ten val na 371 km wedstrijd. Er is nog niets geweten over de ernst van zijn blessures. Ook de Nederlander Jurgen van den Goorbergh gaf op na een zware val waarbij hij het bewustzijn verloor.

    Corrigeer
    Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

    Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

    Meer nieuws

    Meer nieuws