Belgisch-Pools duo staat negende in de Dakar-rally: "Ik had stiekem op meer gehoopt"

Redactie
| 0 reacties
Belgisch-Pools duo staat negende in de Dakar-rally: "Ik had stiekem op meer gehoopt"

De Belgische navigator Tom Colsoul heeft met Jakub Przygonski (MINI) in de derde etappe van de Dakar-rally de negende tijd neergezet. Ook in het algemeen klassement staat het Pools-Belgische duo negende.

"Het was een moeilijke en bijzonder zware rit", blikt Colsoul terug. "Eerlijk, dit had ik niet verwacht. In het begin hebben we, net als zoveel andere deelnemers, moeten zoeken naar het verborgen waypoint om vervolgens in het off-road gedeelte een berijdbare piste te vinden. Ik ben niet ontevreden met de negende plaats al had ik vooraf stiekem op meer gehoopt. We zijn bijna tot 5.000 meter geklommen. Ik had de indruk dat de wagen het er moeilijker mee had dan ikzelf."

"Dit was een eerste zware test en straks wacht een andere", beseft Colsoul. "De organisatie kondigde tijdens de briefing op zondag aan dat we ons vandaag aan hoge en moeilijke duinen mogen verwachten. Wie wil kan die duinen links laten liggen en een ommetje maken in ruil voor 12 uur straftijd. Dat is uiteraard geen optie voor ons. Ik ben benieuwd wat ons te wachten staat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws