Spanjaarden blijven MotoGP domineren: derde wereldtitel voor Marquez

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Spanjaarden blijven MotoGP domineren: derde wereldtitel voor Marquez
Foto: © photonews

De Spanjaard Marc Marquez (Honda) heeft zijn derde wereldtitel in de MotoGP-klasse te pakken na een zege in de Grote Prijs van Japan.

Op het circuit van Motegi eindigde de 23-jarige Marquez voor Andrea Dovizioso (Ducati) en Maverick Vinales (Suzuki). De Catalaan boekte zo zijn vijfde overwinning van het seizoen. In de strijd om de wereldtitel profiteerde hij van de valpartijen van Yamaha-rijders Valentino Rossi, die vanop de pole was vertrokken, en Jorge Lorenzo.

Marquez kroonde zich ook al in 2013 en 2014 tot wereldkampioen in de MotoGP-klasse. In 2010 werd hij wereldkampioen in de 125cc-klasse, in 2012 bij de Moto2. Het is voor de 23-jarige Spanjaard dus al zijn vijfde wereldtitel.

In de WK-stand heeft Marquez 273 punten. Daarna volgen Rossi (196 ptn) en Lorenzo (182 ptn). Het is de zesde keer in de zeven jaar dat een Spanjaard wereldkampioen wordt. Jorge Lorenzo en Marc Marquez staan elk op drie wereldtitels. In 2011 was de Austaliër Casey Stoner de beste, de jaren voordien domineerde Valentino Rossi de MotoGP.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws