Sam Sunderland wint Dakar bij de motoren, Nederlandse titelverdediger pakt brons bij de trucks

Redactie
| 0 reacties
Sam Sunderland wint Dakar bij de motoren, Nederlandse titelverdediger pakt brons bij de trucks

Titelverdediger Gerard de Rooy moest in het eindklassement bij de trucks vrede nemen met de derde plaats. De zege ging naar de Rus Eduard Nikolaev. Ook bij de quads pakte een Rus de eindzege, bij de motoren zegevierde de Brit Sam Sunderland.

Eduard Nikolaev (Kamaz) heeft, net als in 2013, de Dakarrally bij de vrachtwagens op zijn naam geschreven. De Rus, die vandaag ook de slotetappe won tussen Rio Cuarto en Buenos Aires in Argentinië, haalde het na twaalf chronoritten voor zijn land- en teamgenoot Dmitry Sotnikov. Die strandt op 18:58. De Nederlandse titelverdediger Gerard de Rooy (Iveco) moest vrede nemen met de derde podiumplaats. Hij telt in de eindstand 41:19 achterstand.

De Brit Sam Sunderland (KTM) heeft de Dakarrally bij de motorrijders op zijn naam geschreven. De leidersplaats van Sunderland kwam in de twaalfde en laatste chronoproef, over 64 km in het Argentijnse Rio Cuarto, niet meer in gevaar. Hij telt in de eindstand 32 minuten voorsprong op de Oostenrijker Matthias Walkner (KTM). Gilles Vanderweyen (KTM), de enige Belg in het deelnemersveld, eindigt als 76e op 96, op 17u34:59. Hij werd zaterdag 91e op 28:30.

Bij de quads was de Rus Sergey Karyakin (Yamaha) de beste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws