Al-Attiyah laat winst niet meer uit handen glippen in Dakar, Belg pakt laatste dagwinst bij de trucks

Al-Attiyah laat winst niet meer uit handen glippen in Dakar, Belg pakt laatste dagwinst bij de trucks

Het Belgische Overdrive heeft de eindwinnaar in de Dakarrally geleverd. De ruime voorsprong van Al-Attiyah volstond ook op de laatste dag. Bij de trucks won Peter Willemsen de laatste etappe.

Al-Attiyah heeft dus ook de laatste 112 km tegen de klok van Pisco naar Lima tot een goed einde gebracht. Daarmee kroont hij zich voor de derde keer in zijn carrière tot winnaar van de Dakarrally. Carlos Sainz, misschien wel de grootste pechvogel uit de race, was de snelste in de laatste rit.

COLSOUL VALT NAAST PODIUM

In de eindstand hield Al-Attiyah drie kwartier voorsprong op Nano Roma. Ook Loeb mocht mee op het podium. Een eer die niet was weggelegd voor onze landgenoot Tom Colsoul. Die deed het voortreffelijk met een verdienstelijke vierde plaats, maar eindigde wel nog ruim een halfuur achter Loeb.

Bij de trucks was er wel een Belg die mocht juichen op de laatste dag. Peter Willemsen toonde zich met Ton van Genugten de snelste in de sprint. Zij eindigden zevende in het eindklassement. Nikolaev was in die categorie de te voorspellen winnaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws