Stoffel Vandoorne heeft in Formule E stevige brok aan deze jongens

Mathias Vranckx
| 0 reacties
Stoffel Vandoorne heeft in Formule E stevige brok aan deze jongens
Foto: © photonews

Dat het geen makkie wordt voor Stoffel Vandoorne in de Formule E, dat is een understatement. Hij is namelijk niet de enige met Formule 1-ervaring. Hieronder lijsten we zijn voornaamste vijanden op.

1) Sébastien Buemi en Oliver Rowland

Buemi en Rowland rijden voor Nissan e.dams. Zoals sommigen van jullie misschien weten reed de eerste een paar jaren terug nog voor Scuderia Toro Rosso in de F1. De Zwitser vertoefde tussen 2007 en 2014 in de allerhoogste klasse van de autosport en werd in 2015-16 de kampioen in de Formule E. 

Rowland is een jonge Brit die in principe in de schaduw van Buemi opereert, maar velen beloven de 26-jarige een mooie toekomst. Hij is ook actief als jonge piloot van het Williams F1-team. 

2) Sam Bird 

Net als Rowland is Bird een Brit. Hij staat vooral bekend om het feit dat hij in zijn allereerste Formule E-rit direct derde werd. Zijn tweede afspraak met de geschiedenisboeken volgde een week later al. In zijn tweede race degradeerde hij de tegenstand en won hij makkelijk. Nadien is het enkel maar stijl omhoog gegaan voor Bird. 

3) André Lotterer

De 37-jarige Lotterer heeft erg veel ervaring. Een leuk weetje over de man is dat hij eigenlijk een halve Belg is. Hij rijdt met een Belgisch rijbewijs, maar vertegenwoordigt wel degelijk Duitsland. Lotterer was in 2002 ook reserve-piloot bij Jaguar Racing. 

4) Jerome D'Ambrosio

Een oude bekende. Jerome D'Ambrosio, dat is een echte Belg. Ook hij heeft een verleden in de F1, bij Marussia Virgin Racing. Nu heet zijn werkgever sinds 2014 het Indische Dragon Racing. 

5) Felipe Massa

Moeten we over deze man nog een uitleg kwijt? Eigenlijk niet, maar we gaan er toch voor. Hij maakte in de Formule 1 het mooie weer bij Ferrari en werd in 2008 zelfs bijna wereldkampioen. Had Hamilton geen uitstekende aanval op Glock uitgevoerd, dan was de Braziliaan de geschiedenis ingegaan als wereldkampioen. Nadien bolde hij nog een paar jaren uit bij Williams Racing. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws