Onzekerheid troef in Zuid-Amerika: gaat Dakar-rally überhaupt nog wel door?

Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties
Onzekerheid troef in Zuid-Amerika: gaat Dakar-rally überhaupt nog wel door?

De organisatie van de Dakar-rally van 2019 verloopt uiterst moeilijk. Eerder zegden Argentinië, Chili en Bolivië al af voor de rally. Daardoor zou de iconische race voor het eerst slechts in één land gehouden worden, namelijk in Peru. Alleen zit de regering van dat land momenteel krap bij kas.

Op een persconferentie in Lima gaf premier Cesar Villanueva toe dat het op financieel vlak moeilijk is om de organisatie van de Dakar-rally rond te krijgen. "We gaan er alles aan doen om de Dakar te laten plaatsvinden. Momenteel is er nog geen beslissing. We zitten in een impasse."

Fans van de rally zullen hoe dan ook snel weten waar ze aan toe zijn. "De ministers van Onderwijs, Cultuur, Handel en Economie werken aan een oplossing. Mogelijk volgt er in de komende uren al een beslissing over het behoud of de annulatie van de Dakar in ons land."

GOUDWAARDE

Als het enigszins kan, zullen ze het in Peru wel laten doorgaan. De rally kan immers ook van goudwaarde zijn voor het geplaagde Zuid-Amerikaanse land. "De Dakar is voor ons van het grootste belang, omdat het evenement de aandacht van de hele wereld op Peru vestigt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws