Thierry Neuville terecht door het dolle heen na knalprestatie: "Ik kan het amper geloven"

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Thierry Neuville terecht door het dolle heen na knalprestatie: "Ik kan het amper geloven"

Thierry Neuville mocht na de rally van Sardinië zijn negende WK-zege ooit vieren. En wat meer is: hij komt als leider naar Ieper, het hoogtepunt van het Belgische rallyseizoen. Als dat geen reden is om euforisch te worden.

Een Belgische WK-leider in Ieper is immers een unicum. Neuville leidt in de WK-stand met 149 punten. Sébastien Ogier heeft momenteel 122 eenheden. Ook in de rally van Sardinië waren het dezelfde protagonisten in de hoofdrol. Neuville haalde het dankzij een topprestatie op de laatste dag.

"Ik kan het amper geloven", aldus een uitzinnige Neuville in HLN. "We wisten dat we alles moesten geven op de laatste dag en het werd een fantastisch gevecht met Sébastien. We reden zo hard als we konden, zonder stomme dingen te doen."

IN HET NADEEL ALS EERSTE

De Franse concurrent van Neuville kon er allesbehalve mee lachen. Dat bleek uit zijn commentaren achteraf. "Thierry zal nu nog meer voelen hoe het is om in de komende rally's als eerste te moeten starten en in het nadeel te zijn", beweert Ogier. "We verliezen hier een veldslag, maar niet de oorlog."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws