Problemen voor Dakarrally, twee landen weigeren medewerking

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Problemen voor Dakarrally, twee landen weigeren medewerking
Foto: © photonews

De Dakarrally is nog altijd één van de meest spraakmakende evenementen in de motorsport. Voor de editie van volgend jaar heeft de organisatie wel te kampen met enkele problemen. Zo mag de race niet passeren in Chili en Bolivië.

Sinds 2009 doet de Dakar steeds Zuid-Amerika aan. Landen als Argentinië, Bolivië, Chili, Peru en Paraguay werden aangedaan. In 2019 zal dat alvast voor een aantal van deze naties niet het geval zijn. De organisatie wou graag een samenwerking op touw zetten met Bolivië en Chili, maar daar komt niets van in huis.

NIET EENS OVER LOCATIE

Wilma Alanoca, minister van Cultuur in Bolivië, geeft meer duiding. "We zijn het niet eens geraakt. We wilden de Dakar graag andere regio's van ons land laten zien en niet enkel de hoofdstad." De organisatie van de rally focuste wel vooral op La Paz. Het ging dus vooral om de locatie. Dat was niet het geval in de discussie met Chili. De Chilenen haakten vooral af omwille van financiële redenen.

De bekendmaking van het parcours is door deze hindernissen alvast uitgesteld. Positief is wel dat Peru laten weten heeft dat het zeker wil meedoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws