Auto/motorsport

"Als de resultaten in de toekomst wat beter worden, dan zullen er ook wel meer Belgische fans zijn"

"Als de resultaten in de toekomst wat beter worden, dan zullen er ook wel meer Belgische fans zijn"

Voor Stoffel Vandoorne wacht zondag zijn grote debuut als F1-coureur in het eigen Spa-Francorchamps. Een wedstrijd om naar uit te kijken, ook al start Vandoorne achteraan.

"Het is altijd leuk om naar Spa terug te keren en om voor familie en vrienden te kunnen rijden. Neen, dat levert geen extra druk op", bekent Vandoorne in HNB. "Door alle aanmoedigingen krijg ik eerder een positieve boost. Bovendien is het ook één van mijn favoriete circuits, in de opstapklassen behaalde ik hier dikwijls een positief resultaat."

Veel oranje

Al moet Vandoorne natuurlijk wel helemaal achteraan starten zondag. "Dat zal gezien mijn gridstraf van 35 plaatsen dit weekend allicht wat moeilijker worden, maar goed, ik kijk er wel naar uit", vervolgt Vandoorne. Er zal in Spa ook een massa aan oranje te zien zijn voor Max Verstappen. "Natuurlijk zullen er veel Nederlanders en fans voor Max Verstappen zijn, maar eigenlijk is dat niet meer dan normaal."

"Max en ik verkeren in een verschillende fase van onze carrière. Hij heeft al veel meer successen behaald in de F1, ik ben pas aan mijn eerste seizoen bezig. Bovendien kan ik amper voor punten vechten. Als de resultaten in de toekomst wat beter worden, dan zullen er ook wel meer Belgische fans zijn", besluit de West-Vlaming.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.