Vandoorne wil in schoonheid afsluiten: "Maar ook blij dat het nieuwe hoofdstuk begint"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Vandoorne wil in schoonheid afsluiten: "Maar ook blij dat het nieuwe hoofdstuk begint"
Foto: © photonews

In zijn voorlopig allerlaatste kwalificatiesessie in de Formule 1 zette Stoffel Vandoorne de 18e tijd neer. "Het wordt zaak om zondag zo veel mogelijk te genieten", aldus onze landgenoot.

In de vrije trainingen werd Vandoorne 2x 18e en 1x 19e. In de kwalificaties strandde hij dan weer in Q1 als 18e. "Het ging vandaag beter dan vrijdag", blikte Vandoorne terug. "Het was mijn laatste kwalificatiesessie van het jaar, dus het was vooral de bedoeling om zoveel mogelijk te genieten."

"Ook al zijn we al heel het seizoen niet echt in vorm, toch hebben we ons best gedaan. Dat zullen we zondag opnieuw doen, na hopelijk een goede start en een sterk eerste rondje."

Genieten

"Het is nooit gemakkelijk om van de laatste vrije training naar de kwalificaties te gaan omdat de temperatuur zo schommelt", vervolgt Vandoorne. "Ik heb wel heel wat plezier gehad en ik zal zondag zo veel mogelijk proberen te genieten. Hopelijk kan ik het seizoen dan met een hoogtepunt beëindigen. Dat is wat telt."

Het wordt de laatste keer dat hij in zijn McLaren plaatsneemt. "Het is nog steeds leuk om met deze auto te rijden, ook al lijkt dat niet zo als je naar het klassement kijkt", aldus de West-Vlaming. "Aan de andere kant zal ik blij zijn als het nieuwe hoofdstuk na de F1 begint. Ik heb gemengde gevoelens over zondag. Het is spijtig dat ik de mensen verlaat met wie ik zo close gewerkt heb, maar ik kijk ook uit naar de toekomst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws