Formule 1

Max Verstappen etaleert supervorm ook al in Abu Dhabi, Vandoorne derdelaatste in eerste oefensessie

Max Verstappen etaleert supervorm ook al in Abu Dhabi, Vandoorne derdelaatste in eerste oefensessie

Max Verstappen is vastberaden om zijn uitstekende prestaties van de laatste weken ook door te trekken in de laatste GP. De Nederlander was alvast het snelst in de eerste vrije training in Abu Dhabi. Stoffel Vandoorne werd achttiende.

Net als in de vorige weekends was Verstappen ook op Yas Marina van bij aanvang sterk op dreef. Er stond geen maat op hem in de eerste oefensessie. Het hele Red Bull-team was overigens op de afspraak. Bewijs daarvan is de tweede plaats voor Daniel Ricciardo.

Nadien volgden Mercedes-rijders Bottas en Hamilton. Bij Ferrari waren ze blijkbaar nog niet voldoende warm gedraaid. De Italiaanse renstal moesten het doen met een zevende en achtste tijd. Daardoor konden Ocon (Force India) en Magnussen (Haas) in de top zes sluipen.

VANDOORNE SNELLER DAN ALONSO

De achttiende tijd van Stoffel Vandoorne, op meer dan drie en een halve seconde van Verstappen, was het beste wat onze landgenoot uit zijn wagen kon halen. Alonso was zelfs bijna twee tienden van een seconde trager. De laatste plaats was voor Kubica, die al eens in de Williams plaats nam.

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws