Formule 1

Robert Kubica na akkoord nu echt dicht bij terugkeer in de F1

Robert Kubica na akkoord nu echt dicht bij terugkeer in de F1

De laatste weken waren er steeds meer geruchten over een nakende terugkeer van de Pool Robert Kubica in de F1. Volgens verscheidene bronnen zou de 33-jarige Kubica een akkoord hebben met Williams.

Beide partijen zouden een akkoord hebben, al is dat nog niet officieel bevestigd. Kubica wordt bij Williams ploegmaat van de jonge rookie George Russell. Hoogstwaarschijnlijk wordt de deal in de afsluitende GP van Abu Dhabi officieel bekendgemaakt. 

Kubica heeft natuurlijk een verleden in de Formule 1, maar 8 jaar geleden raakte de Pool zwaargewond bij een rallycrash. De keuze voor Williams is niet onlogisch, want het afgelopen seizoen was hij daar al aan de slag als test- en reserverijder. 

Williams boven Ferrari 

Kubica had ook een aanbod van Ferrari om als simulatorrijder aan de slag te gaan. Een terugkeer in de F1 genoot echter de voorkeur van de 33-jarige Kubica. 

Bovendien wordt het huidige Williams-duo dus vervangen met het oog op 2019. Lance Stroll gaat zo goed als zeker aan de slag bij Force India, terwijl we de Rus Sergey Sirotkin wellicht pas ten vroegste in 2020 terugzien in de F1.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.