Hamilton schenkt zijn team wereldtitel bij constructeurs, Verstappen baalt na sterke race

Hamilton schenkt zijn team wereldtitel bij constructeurs, Verstappen baalt na sterke race
Foto: © photonews

Eén Grote Prijs voor het einde van het seizoen zijn alle prijzen verdeeld in de Formule 1. Lewis Hamilton was al zeker van de wereldtitel bij de rijders, bij de constructeurs staat zijn team ook weer helemaal bovenaan. Daar zit de zege van Hamilton in Brazilië natuurlijk ook voor iets tussen.

Nochtans was het bij aanvang van de race Max Verstappen die de schijnwerpers naar zich toe trok. De Nederlander startte op de vijfde plaats, maar flitste in zijn Red Bull zijn concurrenten al snel voorbij. Enkel Lewis Hamilton moest hij voor zich dulden.

Die laatste koos voor een gewaagde strategie. De Brit wilde de race uitrijden op medium banden. Dan moest hij het wel liefst 51 ronden met die banden uithouden. De bandenslijtage liet zich naar het einde van de race onvermijdbaar gelden. Verstappen ging dus ook Hamilton voorbij.

OCON VERPEST HET VOOR VERSTAPPEN

De Red Bull-rijder had de overwinning voor het grijpen, tot hij Ocon ging dubbelen. De man van Force India had blijkbaar niet veel zin om zich nog eens te laten passeren, waardoor Verstappen aan het spinnen ging. Ocon kreeg er wel een straf voor, maar Verstappen was zo wel zijn eerste plaats kwijt.

In het slot zag Hamilton zijn belager nog wel naderen, maar de wereldkampioen liet de overwinning niet meer uit zijn handen glippen. Räikkönen vervolledigde het podium. Stoffel Vandoorne werd veertiende en eindigde zo drie plaatsen hoger dan zijn ploegmaat Alonso.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws