Formule 1

Stoffel Vandoorne kaart problemen bij McLaren aan: "Niet de voorbereiding die je wil hebben"

Stoffel Vandoorne kaart problemen bij McLaren aan: "Niet de voorbereiding die je wil hebben"

Nadat hij via een sterke race in Mexico in de punten reed, was Stoffel Vandoorne wellicht met goede hoop naar Brazilië vertrokken. Zijn wagen wilde tijdens de eerste oefensessies echter niet meewerken. Vandoorne is niet tevreden over de voorbereiding die McLaren kende op de GP van Brazilië.

"Het is geen ideale vrijdag geweest voor ons", trapte Vandoorne op de site van McLaren een open deur in. "We hadden wat problemen tijdens de eerste vrije trainingen waardoor de dag er al snel op zat. Dit is niet de voorbereiding die je wil hebben. Soms loopt het nu eenmaal zo."

Het is belangrijk dat je elk tiende uit je wagen haalt - Stoffel VandoorneDeel deze quote:

Een slechte eerste dag van het weekend betekent natuurlijk niet dat de verwachtingen al opgeborgen moeten worden. "Het veld ligt dicht bij mekaar. Het is belangrijk dat je elk tiende uit je wagen haalt. We zullen dat proberen te doen tijdens de kwalificaties en zo het maximum te behalen."

De kans bestaat dat het zondag tijdens de race gaat regenen. "Als de omstandigheden moeilijk zijn en er een hoge bandendegradatie is, kan dat ons een mooie opportuniteit bieden. Hopelijk kunnen we ons iets meer voorbereiden op de kwalificaties en dan zien we wel waar we stranden."

Reacties 3 reacties

Gerelateerd nieuws