Emoties laaiden tien jaar geleden hoog op in Brazilië: "Ik wist niet dat mensen zo slecht konden zijn"

Emoties laaiden tien jaar geleden hoog op in Brazilië: "Ik wist niet dat mensen zo slecht konden zijn"
Foto: © photonews

Hopelijk krijgen we dit weekend in Brazilië een spannende race te zien, maar de kans is klein dat het even spectaculair zal worden dan tien jaar geleden. Toen speelde Glock een belangrijke rol in de nagelbijtende titelstrijd tussen Hamilton en Massa. De Duitser hield er doodsbedreigingen aan over.

De plensbuien zorgden toen voor onverwachte toestanden. Terwijl Massa naar de zege knalde, reed Hamilton op plek zes. Op dat moment niet voldoende voor de Brit om de wereldtitel te pakken. Timo Glock reed in de slotronde in de gietende regen echter op droge banden en zag Hamilton nog voorbij snellen.

ITALIAANSE PERS KEIHARD

Voor Glock is het een nare herinnering. "Direct na de race was het heel vervelend om de pers te woord te staan", geeft de voormalig F1-piloot toe bij ESPN. "Vooral de Italiaanse pers was hard. 'Hoeveel heeft McLaren jou betaald? Hoeveel heeft Lewis jou beloofd?' Dat soort vragen kreeg ik constant. Heel akelig."

Het ging helaas nog veel verder dan dat. "Er zijn doodsbedreigingen naar het huis van mijn ouders gestuurd. Mensen schreven dat ik doodgeschoten moest worden. Dat ik niet meer actief mocht zijn in de sport. Het was bijzonder extreem. Ik wist niet dat mensen zo slecht konden zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws