Formule 1

Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft veel om dankbaar voor te zijn

Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft veel om dankbaar voor te zijn

In misschien wel zijn beste jaar als F1-coureur heeft Lewis Hamilton zijn vijfde wereldtitel behaald. Na afloop van de doorslaggevende race in Mexico deelde hij tal van bedankjes uit aan iedereen die terecht in de vreugde deelde.

"Ik wil alle fans hier bedanken. Mexico is helemaal los gegaan. Dank ook aan mijn team, mijn partners en iedereen die er deel van uitmaakt. Vooral toch aan Mercedes. Ik ben dankbaar voor al het werk dat mijn vader en de rest van mijn familie gedaan hebben. Zonder hen stond ik hier niet", maakte Hamilton duidelijk.

Het was voor de wereldkampioen wel geen gemakkelijke Grote Prijs. "Het was een verschrikkelijke race. Ik was geweldig gestart en kon opschuiven. Nadien kregen zowel Valtteri Bottas als ik het moeilijk. Ik wilde gewoon mijn wagen naar de finish brengen."

Om dit af te maken, is een ongelooflijk gevoel - Lewis HamiltonDeel deze quote:

Het doet er eigenlijk ook niet toe, want Hamilton heeft geschiedenis geschreven. De Brit evenaart Fangio en komt op twee titels van recordhouder Schumacher. "Dit is een raar gevoel. Fangio is ook wereldkampioen geworden bij Mercedes. Ik heb het ook al in de radio gezegd: het is niet enkel deze race die ertoe doet. Het gaat om het harde werk geleverd in vele races. Om dit af te maken, is een ongelooflijk gevoel."

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws