Formule 1

Hamilton bijna kampioen en toch wacht Mercedes nog lastige race in Mexico

Hamilton bijna kampioen en toch wacht Mercedes nog lastige race in Mexico

Zowat iedereen is ervan overtuigd dat Mercedes dit weekend champagne ontkurken en Lewis Hamilton zijn nieuwe wereldtitel mag vieren. Zolang het niet zover is, blijft het Duitse F1-team best op zijn hoede. Zeker omdat er een aantal redenen zijn waarom het wel eens nog een lastig weekend kan worden.

Er wordt in Mexico op een bijzondere hoogte gereden en dat heeft ook zo zijn effect op de belasting van de wagens en motoren. Er zal wat die motoren betreft dus een zekere nivellering zijn. De mechanische grip is belangrijker omdat er minder downforce is.

REGEN VERWACHT

Door al die factoren moet er op dit circuit dus een zekere onvoorspelbaarheid ingecalculeerd worden. Voorts kan ook het weer een factor zijn. Er wordt zeker op bepaalde momenten in het weekend regen verwacht. Dat maakt het nog extra moeilijk om controle te houden.

Al deze gegevens kunnen ervoor zorgen dat Mercedes moeite heeft om zijn sterkte uit te spelen. Want uiteraard is het team wel uitstekend op dreef. Zelfs de GP van de Verenigde Staten had het kunnen winnen. Vorig jaar moest het de winst in Mexico aan Verstappen laten.

GLANS GEVEN AAN TITEL

Een teken aan de wand aan de ene kant, maar anderzijds zal het ze misschien op scherp zetten. Want in de twee edities voordien kon Mercedes wel triomferen en dat wil het dit weekend kost wat kost opnieuw doen. Om zo nog wat extra glans te geven aan de nieuwe wereldtitel van zijn beste rijder.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws