Formule 1

Stoffel Vandoorne legt uit wat de GP van Mexico zo moeilijk maakt

Stoffel Vandoorne legt uit wat de GP van Mexico zo moeilijk maakt

Amper enkele dagen na de GP van de Verenigde Staten in Austin trekt het Formule 1-circus 1.500 kilometer zuidelijker richting Mexico City. Stoffel Vandoorne kijkt uit naar wat hij als een moeilijke race verwacht.

In Mexico wordt er op meer dan 2.000 meter hoogte gereden. "Het circuit in Mexico is erg speciaal vanwege de hoogte", vertelt Vandoorne bij zijn team. "We rijden allemaal op de maximale downforce. Dankzij de hoogte is dat zelfs lager dan in Monza. Dat maakt het erg moeilijk om de auto te besturen. We zullen ook met hypersofts rijden, dus het zal interessant zijn om te zien wat dat geeft."

Net zoals veel andere rijders is Vandoorne onder de indruk door de passage aan het stadion. "Die sectie is echt geweldig. Ik herinner me van vorig jaar dat de fans daar echt helemaal gek werden. Ze supporterden voor iedereen die er passeerde, waardoor er een geweldige sfeer was."

"Mexico City is een coole plek. Iedereen is er vriendelijk en het eten er is ook goed. Ik kijk uit naar een leuk weekend en hopelijk ook positieve resultaten op het circuit", besluit Vandoorne. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.