Formule 1

Verstappen laat zich uit over incidentjes met Ferrari-rijders én: "Straf is een beetje belachelijk"

Verstappen laat zich uit over incidentjes met Ferrari-rijders én: "Straf is een beetje belachelijk"

Derde podium op rij voor Max Verstappen in de GP van Japan, die hem duidelijk lijkt te liggen. Maar toch was het een race met enkele incidentjes voor de Nederlander.

In het slot kwam de tweede plek van Valtteri Bottas nog dichtbij. "We hadden niet echt een kans om Bottas aan te vallen", vertelde 'Mad Max' op zijn eigen teamwebsite. "We waren te langzaam op het rechte stuk. We hadden een goede strategie. In het begin was het een beetje lastig met de superzachte banden, maar toen we eenmaal op de zachte banden reden, ging het prima. Op het einde zag je dat we de snelheid hadden, zelfs met de schade, dus daar ben ik erg blij mee."

In het begin was er al een incidentje met Kimi Räkkönen. "Ik remde een beetje te laat in de chicane, dus ik deed er alles aan om terug op de baan te komen. Naar mijn mening deed ik dit op een veilige manier, want ik ging niet als een gek terug de baan op. Kimi koos de verkeerde lijn in de chicane. Hij kon ook op mij wachten tot ik weer de baan op kwam."

Belachelijke straf

"We raakten elkaar een beetje en ik denk dat de vijf seconden straf een beetje belachelijk is. Eigenlijk had ik gewoon vol gas rechtdoor moeten gaan. Uiteindelijk heeft het niets uitgemaakt, maar ik was het er niet mee eens", zegt Verstappen. 

Ook met die andere Ferrari-rijder was er een akkefietje. "Voor mijn stop was er het incident met Vettel. Ik vond het een beetje zoals China dit jaar bij mij, maar je ziet ook dat de meest ervaren coureurs fouten maken. In die bocht kun je niet inhalen. Ik gaf hem zelfs ruimte, maar hij onderstuurde in mijn auto en de zijkant van de vloer ging kapot. Dat was jammer, maar ik ben desondanks erg blij om op het podium te staan."

Reacties 7 reacties

Gerelateerd nieuws