Max Verstappen haalt uit: "Als hij zich iets meer op zijn eigen team zou concentreren dan over mij te zeiken waren we nu al wereldkampioen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Max Verstappen haalt uit: "Als hij zich iets meer op zijn eigen team zou concentreren dan over mij te zeiken waren we nu al wereldkampioen"
Foto: © photonews

Max Verstappen heeft al enkele keren laten uitschijnen dat hij niet echt tevreden is over de Renault-motor bij Red Bull. Renault-topman Cyril Abiteboul vindt dat Verstappen te veel klaagt, terwijl de Nederlander zelf terug sneerde richting Abiteboul.

Verstappen zei recent nog dat de Renault-motor 'uit elkaar kon klappen' op hooggelegen circuits zoals in Mexico en Brazilië. Abiteboul vindt dan weer dat 'Mad Max' beter op zijn eigen prestaties kan focussen. "We hebben het hier wel over iemand die zeer veeleisend is", citeert AD de topman van Renault.

"En nu zegt hij dat onze motoren niet kunnen presteren op grote hoogte. Max weet zelf ook wel dat alle motoren niet optimaal werken op hooggelegen circuits", aldus Abiteboul. Verstappen krijgt in Rusland bovendien een gridstraf omdat hij al voor de vierde keer dit seizoen van krachtbron wisselt. 

"Niet hier om 7e te worden"

Verstappen reageerde op zijn beurt dan weer bij het Nederlandse Ziggo. "Als hij zich iets meer op zijn eigen team zou concentreren dan over mij te zeiken waren we nu al wereldkampioen", sneert Verstappen. "Ik vraag inderdaad veel van het materiaal."

"Maar ik ben hier niet om zevende te worden en diep in zijn hart weet hij dat wel", besluit Verstappen. Volgend seizoen is Renault niet langer de motorleverancier. Dan neemt Honda de honneurs waar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws