Sauber maakt tweede rijder voor 2019 bekend en het is niet Stoffel Vandoorne

Sauber maakt tweede rijder voor 2019 bekend en het is niet Stoffel Vandoorne
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne rijdt volgend jaar niet bij Sauber. Door de officiële bevestiging van dat nieuws lijkt het nagenoeg onmogelijk voor onze landgenoot om nog een zitje te bemachtigen voor 2019. Sauber geeft een kans aan de Italiaan Giovinazzi.

Dit jaar was Antonio Giovinazzi testrijder bij Ferrari, dat motoren levert aan het Alfa Romeo Sauber F1-team. Hij wordt nu vaste rijder bij Sauber naast Kimi Räikkönen. Ericsson blijft bij de ploeg als derde coureur"Dit is een droom die uitkomt. Als Italiaan is het een grote eer om een merk als Alfa Romeo te mogen vertegenwoordigen. Ik wil zowel Sauber als Ferrari bedanken voor deze kans. Ik kan niet wachten om erin te vliegen", klinkt het in een reactie van Giovinazzi.

Nu ook Sauber geschrapt mag worden als mogelijke bestemming voor Stoffel Vandoorne, is het moeilijk denkbaar dat hij elders nog een F1-zitje kan bemachtigen. Het vertrek van Giovinazzi naar Sauber past wel in de theorie dat Vandoorne misschien kans maakt om testrijder te worden bij Ferrari.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws