Stoffel Vandoorne weet waarom hij plaatswinst kon boeken tijdens race in Singapore

Stoffel Vandoorne weet waarom hij plaatswinst kon boeken tijdens race in Singapore
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne moest in de GP van Singapore starten op de achttiende plaats. Als twaalfde over de finish rijden was dus nog een behoorlijk resultaat. Vandoorne had ook een verklaring voor zijn knappe race.

"Ik denk dat het een degelijke race was, zeker aangezien er niet veel actie was en dat er na de start verder geen safety cars waren. Er was enkel een incident in de eerste ronde en daarvan konden we niet profiteren. We beschikten over een goede snelheid toen het ertoe deed in de eerste stint. We besloten om tijdens de eerste stint lang door te gaan en dat is waarom we enkele plaatsen wonnen", legt Vandoorne uit op de site van McLaren.

De andere kant van de medaille was dat er toch wel wat sprake was van slijtage. "De banden voelden niet meer zo goed aan toen we de pits in gingen. De anderen kregen blauwe vlaggen waardoor ze veel tidj verloren. Het is geweten dat we op zondag normaal beter zijn dan op zaterdag, maar in Singapore draait alles om de kwalificaties. Het is jammer dat ik geen punten kon scoren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws