Lewis Hamilton pakt tweede overwinning op rij, Vandoorne verdienstelijk twaalfde

Lewis Hamilton pakt tweede overwinning op rij, Vandoorne verdienstelijk twaalfde
Foto: © photonews

Na de winst te mislopen in de GP van Italië hebben ze bij Ferrari niet kunnen reageren. WK-leider Hamilton verstevigde zijn positie nog door ook in Singapore naar de overwinning te rijden. Bovendien eindigde ook Verstappen nog voor Vettel.

Zowat iedereen geraakte goed door de eerste bochten, op Ocon na. De Fransman stond na contact met zijn ploegmaat Perez tegen de muur. Vooraleer de safety car op de baan kwam, ging Vettel voorbij Verstappen naar plek twee. Nadat de safety car weer binnen ging, reed Hamilton aan de kop van de race steeds meer snelle rondjes.

VERSTAPPEN VOORBIJ VETTEL

Na vijftien ronden ging Vettel als eerste de pits in, maar dat kreeg hem niet in de buurt van zijn Britse concurrent. Integendeel, de Ferrari-rijder moest zijn tweede plaats opnieuw afstaan aan Verstappen. In de achtergrond kon onze landgenoot Vandoorne met mondjesmaat opschuiven. Perez daarentegen moest een keer extra door de pits rijden nadat hij een incident met Sirotkin veroorzaakte.

Grosjean kreeg een tijdstraf van vijf seconden omdat hij niet uit de weg wilde gaan toen hij gedubbeld werd door de toppers. In de strijd om de achtste plaats ging Sainz voorbij Ericsson. De posities voorin lagen vast: Hamilton op één met achter hem Verstappen en Vettel. Bottas, Räikkönen en Ricciardo maakten de top zes compleet. Vandoorne reed naar de twaalfde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws