Waarom het Lando Norris en niét Esteban Ocon werd bij McLaren

Redactie
| 1 reacties
Waarom het Lando Norris en niét Esteban Ocon werd bij McLaren
Foto: © photonews

Met drie lagen ze in de weegschaal voor het tweede zitje bij McLaren: Stoffel Vandoorne, Esteban Ocon en Lando Norris. Het werd uiteindelijk die laatste, ten koste van onze landgenoot en de Fransman.

Ocon is nochtans aan een prima seizoen bezig in de F1. Hij was een grote kandidaat voor het zitje naast Carlos Sainz bij McLaren, maar het werd dus toch Lando Norris. Eerder greep de bijna 22-jarige Fransman al naast een zitje bij Renault. Daar werd verrassend Daniel Ricciardo aangesteld.

Ocon maakt deel uit van het Mercedes-opleidingsprogramma en dus verkoos CEO Zak Brown niet met hem in zee te gaan. En dus werd het Norris, niét Ocon. 

"We wilden uiteindelijk onze eigen rijder hebben"

"We wilden uiteindelijk onze eigen rijder hebben, en Lando is degene die we wilden", legt Brown uit bij Motorsport.com. "We schatten Esteban extreem hoog in, maar wanneer je naar de lange termijn kijkt, heeft iedere rijder die banden heeft met een andere fabrikant een vinkje in het verkeerde hokje."

En dus is het nog afwachten waar Ocon volgend seizoen zal rijden. "Hopelijk vindt Esteban een stoeltje, of kan hij blijven waar hij nu zit, want hij verdient het om in de Formule 1 te rijden. Het feit dat een fabrikant invloed heeft op deze rijders is negatief wanneer je niet die ene fabrikant bent en je wil weten of je over vijf of tien jaar die rijder nog steeds in dienst kan hebben", besluit Brown. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws