Lando Norris verrast: "Vandoorne waarschijnlijk beter dan de meeste andere rijders in de F1"

Redactie
| 4 reacties
Lando Norris verrast: "Vandoorne waarschijnlijk beter dan de meeste andere rijders in de F1"
Foto: © photonews

Lando Norris vervangt Stoffel Vandoorne volgend seizoen bij McLaren, maar het respect van de jonge Brit voor onze landgenoot is duidelijk groot. "Stoffel is een verdomd goede rijder", klinkt het.

"Ik ga natuurlijk zoveel mogelijk leren van Stoffel en van het team", aldus Norris bij Motorsport.com. "Ik wil leren waarom ze niet vonden dat hij goed genoeg was en waarom ze denken dat ik het beter zou kunnen. Met Gil de Ferran die erbij is gekomen hebben ze een beter begrip van wat er moeten gebeuren voor Carlos en mezelf om ons te kunnen verbeteren."

Vandoorne moest twee jaar opboksen tegen één van de beste coureurs ooit. De 18-jarige Brit beseft dat dat geen geschenk was. "Ik schat Stoffel in als een verdomd goede rijder, waarschijnlijk beter dan de meeste andere rijders op de startgrid", verrast hij.

Begrip voor Vandoorne

"Het is niet makkelijk om de Formule 1 in te stappen tegenover Fernando wanneer McLaren op zijn slechtste niveau ooit is. Zeker niet als je van goede teams komt in kampioenschappen waarin je altijd mee doet voor winst. Ik heb tijdens de vrije trainingen al van hem geleerd. Het zijn allemaal dingen die me kunnen helpen om niet dezelfde kant op te gaan", besluit Norris. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws