Britse F1-analist breekt lans voor Vandoorne: "Hij zat dichter bij Alonso dan Kimi Raikkonen destijds"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Britse F1-analist breekt lans voor Vandoorne: "Hij zat dichter bij Alonso dan Kimi Raikkonen destijds"
Foto: © photonews

Nu Vandoorne in 2019 geen zitje meer bij McLaren heeft, lijkt zijn F1-toekomst aan een zijden draadje te hangen. Een Engelse analist vindt dat doodzonde.

Andrew Benson is dé F1-autoriteit van de BBC en geeft aan dat het vertrek van Vandoorne eraan zat te komen. "Het is enerzijds geen verrassing, Vandoorne kon niet concurreren met Alonso sinds hij bij het team kwam in 2017. Anderzijds was Vandoorne wel een van de meest succesvolle rijders in de lagere categorieën van de laatste jaren."

"Hij werd gezien als één van de grootste talenten. Hebben die twee slechte jaren bij McLaren nu bewezen dat hij niet goed genoeg is, of was Alonso gewoon zo goed? Vandoorne zat veel dichter bij de tweevoudige wereldkampioen dan veel van zijn vorige teamgenoten. Zelfs dichter dan Kimi Raikkonen."

Het is zeker mogelijk dat Vandoorne beter is dan een heleboel rijders die volgend jaar wel een zitje hebben

-Andrew Benson

"Het was niet makkelijk in een team in crisis als McLaren, daar kan je niet omheen. Het is zeker mogelijk dat Vandoorne beter is dan een heleboel rijders die wel een zitje hebben volgend jaar. Hij kon het alleen nooit tonen. Binnen de paddock vinden velen dat hij nog een kans moet krijgen. Of die er komt, is onduidelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws