Nico Rosberg analyseert GP van Italië: "Hij heeft alles goed gedaan" en "Dat is de zwakte van Vettel"

Nico Rosberg analyseert GP van Italië: "Hij heeft alles goed gedaan" en "Dat is de zwakte van Vettel"

Nico Rosberg heeft op Monza de GP van Italië op de voet gevolgd. De wereldkampioen van 2016 had lovende woorden over voor Lewis Hamilton. Voor Ferrari was Rosberg dan weer erg streng.

"Het was een epische prestatie van Lewis. Eén van zijn beste ritten. Dit is waarom hij beschouwd wordt als één van de besten, misschien wel aller tijden. Hij heeft alles goed gedaan en Ferrari heeft zoveel verkeerd gedaan", oordeelt de Duitse Fin.

Rosberg zag Vettel in de fout gaan. "Sebastian verpestte zijn start. Het was volledig zijn eigen fout. Lewis liet alle ruimte. Je kunt hem niets verwijten. Dat is de zwakte van Sebastian Vettel: hij kan het niet accepteren als hij iemand moet laten passeren. Hij is te agressief. Vettel gaat geen wereldkampioen worden als hij zo verder doet."

HARDE KLAP

Dat Bottas Räikkönen wist op te houden, was ook cruciaal. "Mercedes hield constant druk op Kimi. Ferrari dacht dat Lewis naar de pits ging en riep zijn wagens veel te vroeg binnen. Bottas hield Kimi op, dat waren sterke teamorders. Dat gaf Lewis een kans op het einde. Dit is een harde klap voor Ferrari, want zij waren de favorieten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws