Is het einde verhaal voor Stoffel Vandoorne in F1? "Ik vrees er een beetje voor"

Is het einde verhaal voor Stoffel Vandoorne in F1? "Ik vrees er een beetje voor"
Foto: © photonews

Nu het vertrek van Stoffel Vandoorne bij McLaren vaststaat, is het afwachten of hij terecht kan bij een ander F1-team. Stefaan Lammens ziet het niet positief in voor onze landgenoot.

Wat in het nadeel van Vandoorne speelt, is dat hij geen berg met geld kan meebrengen. "Als het enkel een kwestie van geld is, had Stoffel Vandoorne nooit in de F1 gereden. Hij is gekozen puur op basis van zijn talent. Alleen heeft hij zichzelf nooit echt kunnen bewijzen door die slechte McLaren. Hij heeft ook altijd in de schaduw gereden van de bekende Alonso en heeft het imago van oninteressante kleine Belg."

VUIL SPELLETJE

F1-watcher Lammens beweert bij Sporza dat ook de pers een rol heeft gespeeld. "McLaren is een iconisch Brits team. De Britse pers wilde een Brit in de McLaren-wagen zien. Er is paniek. Lando Norris, de protegé van Zak Brown, zal Stoffel volgend jaar vervangen. Brown heeft een vuil spelletje gespeeld, maar heeft nu wat hij wilde."

Zo komt de toekomst van Vandoorne in de F1 wel serieus in het gedrang. Is het over & out voor Vandoorne? "Ik vrees er een beetje voor. Hij is 26 jaar, in F1 is dat relatief oud. Het is hopen dat er hier of daar een plaatsje vrijkomt in een middenmotor als Sauber. Vasseur is altijd vol lof geweest over Vandoorne. Alleen is Sauber een team dat veel geld nodig heeft. Het wordt bang afwachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws