Ferrari snel onderweg in Monza, Vandoorne gaat Norris achterna

Ferrari snel onderweg in Monza, Vandoorne gaat Norris achterna

De Ferrari's hebben het best gepresteerd in de tweede oefensessie in de GP van Italië. De eerste plek was weggelegd voor Vettel. Stoffel Vandoorne mocht voor het eerst het circuit op, maar van enige verbetering van de McLaren was geen sprake.

Er was een duidelijke volgorde in de tweede vrije training. De betere teams namen telkens twee plaatsen in. De Ferrari's waren het snelst. Sebastian Vettel was nog een tikje sneller dan zijn ploegmaat Kimi Räikkönen. Daarna volgden de Mercedes-rijders Hamilton en Bottas. Nadien kwam Red Bull met Verstappen en Ricciardo.

De McLaren was te vinden waar het Britse team dit seizoen wel vaker vertoeft: in de lagere regionen. Stoffel Vandoorne reed de negentiende tijd. Hij was daarmee laatste, want Ericsson kon in zijn Sauber geen tijd neerzetten. Hij maakte immers een spectaculaire crash, maar was als bij wonder ongedeerd. Vandoorne deed dus hetzelfde als Lando Norris in de eerste vrije training. Die nam toen de plek van Vandoorne in. Fernando Alonso reed de achttiende en dus voorlaatste tijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws