Vandoorne nog niet zeker van verlengd verblijf bij McLaren, maar ook dit team wordt het niet: "Stoffel is geen optie"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Vandoorne nog niet zeker van verlengd verblijf bij McLaren, maar ook dit team wordt het niet: "Stoffel is geen optie"
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne is nog steeds niet zeker of hij volgend seizoen ook nog bij McLaren rijdt. Ook de jonge Lando Norris aast op het zitje van Vandoorne en mocht zich in België (en nu ook in Italië) al bewijzen in de MCL33 tijdens een vrije training.

Vandoorne weet dus nog niet of hij ook volgend seizoen in de F1 rijdt. Als mogelijk alternatief voor McLaren werd Sauber genoemd, maar daar is volgens teammanager Fred Vasseur - die onze landgenoot overigens goed kent - geen sprake van. "Stoffel is geen optie", vertelde hij tegenover Autosport

Zitjes nog niet zeker bij Sauber

Nochtans zijn de zitjes bij Sauber nog niet ingevuld. De kans is groot dat Ericsson mag blijven omdat een Zweedse investeerdersgroep eigenaar is van Sauber. Daarnaast krijgt wellicht iemand van de stal van Ferrari/Alfa Romeo de voorkeur. De naam van Antonio Giovinazzi wordt regelmatig genoemd. 

Al wil ook Ericsson zich nog niet rijk rekenen. "Deze periode van het seizoen is erg belangrijk", weet hij. "In de laatste vijf races kon ik drie keer punten scoren. Dat is belangrijk om tegenover Fred aan te tonen dat ik een verschil kan maken. Ik zal die vorm moeten doorzetten om ook volgend jaar een contract te hebben bij Sauber."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws