Nico Hülkenberg krijgt straf in GP van Italië en komt met uitleg voor zwaar incident

Redactie
| 7 reacties
Nico Hülkenberg krijgt straf in GP van Italië en komt met uitleg voor zwaar incident
Foto: © photonews

Nico Hülkenberg zorgde er in hoogsteigen persoon voor dat de race van hem, Fernando Alonso en Charles Leclerc er al snel op zat op het circuit van Spa-Francorchamps. De Duitser wordt bestraft in de GP van Italië.

Hülkenberg moet in Italië 10 plaatsen achteruit op de startgrid. Na de start remde hij veel te laat en reed hij in op de bolide van Alonso, waardoor die op de Sauber van Leclerc terechtkwam. Gelukkig - en met dank aan de Halo - hield Leclerc er geen verwondingen aan over. 

'Verkeerde inschatting'

Tegenover Sky gaf de Renault-rijder toe dat hij zwaar in de fout ging. "Ik verremde me en schatte de hoeveelheid grip die ik zou hebben verkeerd in. Het is ongelooflijk om te zien hoeveel downforce je verliest, met name aan de voorkant, als je ingesloten zit tussen andere auto’s in de eerste ronde. Het was een verkeerde inschatting van mij."

De Duitser aanvaardt zijn straf van 10 gridplaatsen in de Italiaanse GP. "Niemand doet zoiets met opzet. Het kan gebeuren. Normaal hou ik het vrij netjes, maar deze keer liep het mis", aldus Hülkenberg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws